Újra edzésben!

A mai naptól szabadságon vagyok a jövőhét végéig. Ez az időszak remek arra, hogy vissza rázódjak a sportba. Nyár eleje óta sikerült rendszeresen hajnalban 04.00-kor elmennem futni, ami három futónapot, majd egy pihenő napot jelentett. A teljesítményem az elmúlt két hónapban jelentősen javult, a saját szintemhez képest. Június első hetében 25:37 volt a csúcsom, július utolsó hetében 24:43 idővel állítottam föl új csúcsot. Ami még örvendetes, hogy már majdnem minden alkalommal sikerül 25 alá befutni, illetve 4-5 másodperccel 25 fölött.
A következő hónapokban azt a koncepciót próbálom követni, hogy négy napos ciklusokat csinálok,

1. nap crossfit jellegű edzés
2. nap kettlebell
3. nap crossfit jellegű edzés
4. nap kettlebell

a futások maradnak három napig, viszont két nap pihenővel. Az első három napon rövid (Margit-sziget 5,35km), a második három napon hosszú futás, ami vagy 7km, vagy 10,7km, illetve ha a harmadik nap hétvégére esik akkor hegyifutás!

Kenuzás is lesz, mégpedig a crossfit edzések napjain. Azért, mert a vízitelepeken szinte minden szükséges eszköz megvan. A kajak-kenu sportban a hatvanas évek óta a téli alapozás gerincét adta a crossfit jellegű edzés, igaz nem ilyen trendi névvel ellátva, csak pusztán tornatermi edzésnek elnevezve. A gyakorlatoknak is magyar nevük volt pl. lendületből való húzódzkodás, négyütemű-, hatütemű fekvőtámasz, felülés és sorolhatnám estig.

Hozzászólás