Hazudtunk, bocsesz!

Varánusz blogjáról!

Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt – mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.
De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is foglalta tapasztalatait gyöngybetűkkel, masnival is átkötötte, és úgy tette le a főnök asztalára. Ő maga innentől mossa kezeit, kéri, hogy ka’ccsoljuk ki.
Azért ez nem ilyen egyszerű srácok. Egy kvázi hazudtunk reggel, éjjel és este beismerést ne akarjatok megúszni ennyivel. Mert az államcsődről hazudtatok kétszer egymás után, aminek a következményei itthon és a világban százmilliárdokban mérhetőek. Ha számba vesszük az összes lehetőséget…

1: tényleg ennyire hülyék vagytok, őszintén, hátsó szándék nélkül,
2: a látszat fenntartásáért nincs semmi ami drága volna, és nem fizettetnétek ki velünk,
3: shortoltatok saját zsebre,

…egyik sem hízelgő rátok nézve. Így statuálhattok példát rögtön az elszámoltatásra magatokon.
Kezdetnek megteszi, ha máris nyilvánossá teszitek a Varga féle bizottsági jelentést. Különben még azt hisszük nem is létezik/nincs benne semmi, és újabb hazugsággal vádolunk meg benneteket. A Bajnai kormány dokumentumai nyilvánosak, úgy fair, ha szarpofozás és szájtépő habogás helyett egymás mellé teszitek a kettőt, és Varga Mihály előttünk is kibontja az igazság részleteit tételesen. Azt hiszem az okozott károk után alapvető erkölcsi minimum ezt megtenni.
Segítek, Bajnai dokumentumai a pénzügyminisztérium honlapján találhatóak, csak, hogy ne vesződjetek sokat a keresgéléssel. Ide pont jó lesz feltölteni a tiéteket is részletes magyarázattal a nem stimmelő tételekről. Ha igazatok van, mea culpa. Ha nincs, akkor jöhet a hamu szórás és a beismerés újabb végeláthatatlan kamuzások nélkül.
Ezt nem tudjátok megúszni, és a szaros piskótát aranygaluskának eladni. Nem segít rajta a rendkívüli kormányülés sem a sok “külsős vendéggel”.
Csak szólok, hogy a Gyurcsány kormánynak három év kellett a külső segítséghez, nektek meg egy hét. Meglehetősen szomorú, hogy Elkúrós Feri lett a párhuzam tárgya nem gondoljátok?
Érdekelne az is, mikor jön el a perc, mikor elkezditek a mit érdemel az a bűnös? – társasjátékot játszani párton belül. Kósa és Szijjártó áldásos tevékenységének hatásait már nem kell tovább részletezni. Ilyenkor jobb helyeken az a szokás, hogy a baklövők megkapják kiérdemelt obsitlevelüket, batyut kötnek a hátukra, harcokban cserzett arcukat a lenyugvó napba fordítják, és ellovagolnak a halál fasza irányába, zsokénak.
Van még itt valami. Egy apró, de egyáltalán nem lényegtelen kérdés:
– Nincs ennek az országnak miniszterelnöke, nemzetgazdasági minisztere, aki kiálljon az emberek elé tisztázni a tisztázhatatlant? Nemzeti együttműködés, mi?

Hozzászólás